clearMARJA SONNEVELD | documentairemaker | beeldend kunstenaar

home films videowerken fotowerken werken op papier biografie contact

FILMS

clear

 

 

 

SLOW FREEZE FILMS

KUNSTENAARSPORTRET

KUNST IN PUBLIEKE RUIMTE

FILMS AAN KUNST VOORAF
Of het nu gaat over individueel beeldend kunstenaarschap, kunst in de samenleving of community-art, mijn films gaan over de uitvoeringspraktijk van kunst. Ik maak je hierin ooggetuige van het maakproces van kunst of kunstprojecten zodat je oog krijgt voor het creatieproces en de gelaagdheid in kunstwerken.

Ik vertoon mijn films in samenhang met de gepresenteerde werken op locatie, in musea, in galeries of op kunstbeurzen, maar ook via een link op het web.

Mijn meest recente films zijn kunstenaarsportretten, zoals een film over Jacobien de Rooij, beeldend kunstenaar uit Haarlem die vooral grote pasteltekeningen maakt, een film uit 2017 en de Rotterdamse kunstenaar Ditty Ketting en de Amsterdamse Mathilde Cuijpers uit 2014. Maar ook een documentair filmportret uit 2012 over de Napolitaanse kunstenares Tullia Matania tegen de achtergrond van haar kunstenaarsfamilie geschiedens. Evenals de serie 'stille' atelierfilms uit 2012-2013 over verwante makers, samengebracht door Eric de Nie in de tentoonstelling SLOW FREEZE in het Provinciehuis te Haarlem in 2012 met een vervolg in GEMAK te Den Haag in 2013.

SLOW FREEZE FILMS
Marian Bijlenga - Iemke van Dijk - José Heerkens - Bas Lobik - Eric de Nie - Jan Polak - Martha Scheeren - Mark de Weijer.
KUNSTENAARSPORTRET
Ditty Ketting - Mathilde Cuijpers - Tullia Matania
KUNST IN PUBLIEKE RUIMTE
Ida van der Lee - Marjolijn Boterenbrood - Titia Bouwmeester - Kunst & Cultuur initiatieven.

SONIMAGE
Ik werk wat betreft mijn film- en videoproducties onder de naam SONIMAGE.
Regie, camerawerk, geluid en montage heb ik zo in eigen hand.